Good and bads…

Nu är vi framme. Nu bor vi i Brasilien. Efter ett dygn har jag nu en gjort en lista över bra och dåliga saker.

Just nu gläds jag över:

20110111_2325.JPG

Att jag inte förvarar mina saker i en resväska.

20110111_2328.JPG

Att vi har en alldeles egen pool, förutom de två stora fina som finns på klubben, dit vi inte hunnit ännu. Här premiärbadades det redan igår, men då var jag för medvetslös av trötthet för att komma på tanken att ta en bild.

20110111_2333.JPG  

Att jag har fått den finaste, modernaste, största (10 kg) tvättmaskin jag någonsin haft. Me love washing. Det här blir min bästa vän i Brasilien. Eller det skulle kanske med närmare eftertanke kännas lite trist men iallafall. Puss. Vad fin den är. Å efter Fredriks magical hands så funkar den också.

20110111_2334.JPG

Jag har en femstjärnig gasspis. Fattar ni hur mycket god mat som kommer att lagas här? Även om mycket nog också blir tillagat ute på BARBEQUEPLATSEN. Jorå, visstseruvettu. En sån har vi också. Fast alldeles tom och övergiven är den inte så skrytmässig. Så den får ni se sedan.

20110111_2335.JPG

Jag åt färsk papaya till frukost. Det var trevligt och framförallt väldigt främjande för min kommande paljettbikinifigur. Bild på det kommer om…. tre år.

Vad jag däremot inte gläds riktigt lika mycket åt är:

20110111_2329.JPG

Den brasilianske trädgårdsmästarens tycke och smak när det gäller utsmyckning av uteplatsen. Jag improvar den så snart ”att-göra-listan” sjunkit till bara tusen saker.

20110111_2326.JPG

20110111_2330.JPG

Att vårt hus är tomt. Det ekar och har väldigt många saker som inte fungerar. Att det sedan är det absolut minsta i kvarteret och mest liknar en redskapsbod jämfört med de andra tycker jag spelar mindre roll. Men detta tarvar ett helt eget blogginlägg för det måste ses. Jag tror att vissa hus har femtio rum, typ. Sanning. Men skoja min doja vad fint det kommer att bli i redskapsboden när vi får våra saker. Längtar redan och det måste jag sluta med. Det tar lite tid att färdas på de sju haven ända till Brasilien. Det förstår jag och uppvisar därför stort tålamod och lovar härmed att inte blogga en enda rad, typ: JAG VILL HA MIN SAKER NU!!! Lovar och svär.

20110111_2331.JPG

Vår brasilianske hyresvärds lampsmak. Det är tur att man varit i Indien. En viss tolerans har man ju byggt upp. Men den ryker iallafall. Nån måtta får det vara.

20110111_2327.JPG

Våra hallpalmer som ingen sett efter på en månad. Suck. Avrättning eller räddning? Det är frågan. Eller så kan man helt enkelt ställa sig frågan varför man ska ha två palmer i hallen på det absolut bästa utrymmet där man skulle kunna ha en massa praktisk (läs svensk) förvaring. Svaret på den frågan är; därför att nu bor vi i Brasilien. Frågor på det?

Fortsätt följa oss på bloggen. Coming up – brasiliansk husvisning. Det vill ni inte missa!

En kommentar till Good and bads…

  • Robert (kollegan från Malmö) skriver:

    Åhh vad härligt det ser ut, (även om du inte har dina möäbler ännu). Blir grymt avundsjuk. Och tänk värmen ni har, slippa svenska kylan och halkan. Och slippa oron över att få en istapp i huvudet med plötslig död till följd. Hoppas ni har det toppen. 🙂