Att campa med en kamel!

Inatt jag drömde något som…

Jag är ju väldigt fascinerad av drömmar. Kommer nästan alltid ihåg mina och kan gå och fundera på dem i flera dagar. Men inatt tröttade jag nästan ut mig själv med hur skruvat allting var. Och frågan är ju förstås; vad betyder detta?

Kamel

Jag campade av någon anledning, med en husbil. I husbilen sov en kamel i sängen samt en trebent katt. Där det fjärde benet skulle vara hängde bara skinnslamsor och blod. Själv var jag tvungen att sova på hotell för kamelen tog upp all plats i sängen. Under hela drömmen var jag klädd i en urtjusig röd sidenklänning med jättetajt midja (som jag, märk väl, inte hade några problem med att passa i), samt skyhöga klackar. På hotellet där jag bodde pågick någon slags elegant bankett som jag dock inte helhjärtat kunde delta i. För jag var så oerhört stressad. Jag var nämligen tvungen att ta ut kamelen i koppel, för att den skulle kissa. Samtidigt försökte jag desperat få tid hos veterinären för katten hade ju tappat ett ben. Dock hamnade jag bara i en oändlig telefonkö där man bara skickades runt runt i ett slags cirkelsystem. Det faktum att jag hela tiden behövde befinna mig i den där fåniga veterinärskön gjorde ju också att allting jag skulle göra, som till exempel baxa ut kamelen från husbilen för att den skulle kissa, var jag tvungen att göra med en hand.

Klockan 04:30 vaknade jag med ryck. Helt svettig. Men allt eftersom det sjönk in att hela kameldramat bara vara en dröm så började trycket över bröstet att släppa lite.

Men jag säger alltså; varför drömmer man såhär? Det är ju helt sjukt. Nu ska jag göra slag i saken och köpa en drömtydningsbok. Så här kan det inte fortsätta. Min egen tolkning, så här lite amatörmässigt, lyder som följer:

Jag ska snart ge mig iväg igen (husbilen). Iväg till okända exotiska breddgrader (kamelen). Katten ska bortadopteras vilket orsakar oss smärta och separationsångest (trebent katt). Jag skriver just nu på en grej där bland annat ett amputerat ben är inblandad (kattens avsaknad av ben). I mitt nya spännande liv på sydligare breddgrader kommer jag att vara smal och vacker (röd sidenklänning och högklackat). Jag försökte kontakta SAS för några dagar sen´ (hela nattens veterinärkö).

Men är det så måntro? Att allt vi drömmer bara är en reflektion av alla småsaker vi varit med om den senaste tiden? Eller finns det någon djupare mening?

Det undrar jag.

Nu ska det bli sjukt spännande att se om kameldramat får ett kapitel till, för se det är inte ovanligt för mig, speciellt inte om jag har ältat drömmen lite extra på dagtid. Å det kan man ju säga att jag gjort den här gången. För mig kan vissa drömmar fortgå i flera nätter. Å när det första kapitlet slutade hade jag precis fått kamelen ur husbilen – men den vägrade att kissa!

Kommentarer inaktiverade.