Min bästa tid…

… är NU!

Har alltid fullkomligt älskat hösten. Då smids alla mina planer. Då blir jag kreativ. Då kommer jag igång. Så också denna höst. Men efter en jädrigt jobbig influensa starta jag upp lite lugnt.

Har letat tofflor i hundra år sedan mitt älsklingspar från Wågat & Schöönt liksom har gett upp.

20100901_2234.JPG

Å man kan ju inte nämna denna butik: WÅGAT & SCHÖÖNT utan att liksom kommentera det. Prova att googla det utan den något tillskruvade tyska stavningen så kan ni ju själva se vart ni hamnar. Det kan bli en spännande kväll framför datorn. Men – nu är det ju inte så att jag har köpt mina älsklingstofflor på en tysk porrklubb utan faktiskt på en riktigt fin liten butik mitt på Limhamns affärsgata. Så jag menar verkligen att jag vill rekommendera alla som söker fina, annorlunda kläder och presenter att besöka butiken men som sagt; namnet. Hur tänkte de?

Bara en sån´sak som att denna butik ju kommit att bli min mammas absoluta favoritbutik här i Limhamn, och mamma lider ju av, precis jag själv bland annat, ett tidigt stadium av alzheimers-light. Att alltså komma ihåg ett namn, vilket som helst, det må vara på en person, en film, en låt, en maträtt eller – en affär, är omöjligt. (Ni vet; ”numera struntar jag i att försöka komma ihåg vad alla heter, jag kallar alla; Nämenhej!)

Så senast min mamma var här bar det sig inte bättre än att hon sa;

– Åh, nu måste jag hinna ner på Vått & Skönt medan jag är här! Nej, vad säger jag? Jag menar Vått & Torrt! Nej, vad är de den heter nu igen? Grönt & Skönt?

Ja, ni ser. Det blir komplicerat med ett dylikt butiksnamn. Och folks märkliga associationer kan ställa till med både det ena och det andra.

Men hur som helst så fanns inga nya tofflor att finna där och sedan har jag dammsugit stan. Men idag har butikskedjan ”Nilson” räddat mig.

20100901_2216.JPG

Dösöta tofflor hade de, i allsköns färger, men vem kunde motså ett par murriga vinröda i dessa tider.

20100901_2219.JPG

Jaha, åsså bar det sig inte bättre att precis där, mitt framför ögonen på mig, stod ett par boots som jag är bekant med sedan tidigare.

20100901_2225.JPG

Jorå, vi träffades redan i somras. Jag blev kär. Direkt. Ganska blixtförälskad faktiskt men sansade mig och sa till min syster som var med;

– Men man kan ju inte köpa såna´här nu! Det är ju sommar nu liksom?!

– Nä, det kan man verkligen inte, svarade hon. Det där är ju höstskor.

20100901_2224.JPG

Japp. Glad höst på er allesammans!

Kommentarer inaktiverade.