Är sommaren slut nu?

20100819_2203.JPG

Glasskiosken på Sibbarp är stängd. Fastän solen sken hela dagen. Innehållet i balkonglådan var dött när jag kom hem igår, idag satte jag silverek och lavendel där. Det kändes höst. Det är konstigt hur snabbt det ändras; hur man tycker att man är precis mitt i allt där somriga och så helt plötsligt så tar det liksom slut.

20100819_2204.JPG

Men de snart inte så sommarlovslediga barnen suger ut det sista av av det varma och ljusa och vägrar gå in. Och skriken och skratten låter lika höga och outröttliga som i juni. Faktiskt. Fast jag tror de också, någonstans långt inne i magen, har det lite pirrigt inför det nya som börjar på måndag.

20100819_2205.JPG

Men vi vuxna har inte riktigt samma förmåga att hålla kvar det där roliga somriga, puttriga och lekfulla. Det muntra rosévinet har bytts ut mot tekoppen och helt plötsligt har TV:n blivit lite intressant igen. Man kanske skulle se lite nyheter, liksom. Till och med katten är loj och orkar inte jaga varken flugor eller möss längre.

Men jag ska verkligen inte sitta här och bli deppig. Imorgon har vi grillfest här på Priors, på lördags ska det ätas surströmming i glada vänners lag och om fyra månader flyttar vi till Brasilien. Hej Världen! Nu kommer vi igen!

Kommentarer inaktiverade.