Wilmer

Fotboll

Brassematch

image

Wilmers Book är klar!

Agenturen i Sao Paulo har skickat Wilmers book nu. Många jättebra bilder. Nu återstår det bara att se om vår lilla linslus får några uppdrag.

WILMER TOORN 1.jpg WILMER TOORN 7.jpg

WILMER TOORN 11.jpg WILMER TOORN 16.jpg

WILMER TOORN 18.jpg WILMER TOORN 20.jpg

WILMER TOORN 30.jpg WILMER TOORN 28.jpg

Tillbaks till verkligheten

2007-08-22-skolstart.jpgDags för mig och Wilmer att dra tillbaks till skola och jobb i Campinas, Anna stannar ytterligare några dagar för sitt arbete i Sverige.

Så hej då Sverige för denna gång, vi ses strax igen!

Stort grattis!

Wilmer.jpgNu har vi en tolvåring i Familjen, Wilmer fyller år idag.

Vi konstaterade att man som tolvåring faktiskt betraktas som vuxen i vissa fall, exempelvis flyget där han nu kostar vuxenbiljett och måste klara sig själ, ingen lapp runt halsen längre.

Ett stort trefaldigt HURRA, HURRA, HURRA (Han är ju som sagt född i Malmö)

Östhammar

image

Nu är Wilmer och jag på plats i Östhammar, en svensk idyll. Lite fysiskt jobb på tomten, bastubad, fiske och relaxade eftermiddagar och kvällar är det som gäller

Skolresa!

Idag var det stora dagen D. Wilmer har åkt på skolresa till en camp som ligger mittemellan Rio de Janeiro och Sao Paulo. Stor samling imorse i väntan på bussen.

20110608_0541.JPG

Uppställning för fotografering innan avfärd. Wilmer i brun huvtröja till höger.

20110608_0542.JPG

Och här kommer bussen.
20110608_0547.JPG

Snart Wilmers tur att gå på bussen. Här bredvid gympaläraren (som tränat ett handbollslag i Sverige och därför kan typ tio ord på svenska). Han och Wilmer gillar varandra skarpt. Igår hade de situps-tävling på gympan som Wilmer vann. Det förekommer olika uppgifter om hur många situps han egentligen gjorde, allt från 100-1000, men vann gjorde han iallafall. Längst till höger, den korta mörka lilla tjejen med halsduk – det är Wilmers fröken. Hon är lika lång som eleverna men skenet bedrar. Hon är en tuff fröken som självt växt upp som expat-barn. Hon kommer ursprungligen från Argentina. Hon är mycket populär!
20110608_0549.JPG

Tre nervösa mammor som släpper iväg sina små på deras stora äventyr.
20110608_0546.JPG

Ja, nu är de iväg och Wilmer var verkligen taggad att åka. Nu hoppas vi på bra väder och att det inte blir för kallt. Det var storm igår natt som ställde till massor av problem i Campinas men idag är allt lugnt och solen skiner från en klarblå himmel.

Kyla och misär!

P6060001.JPG P6060007.JPG

Stränder och paraplydrinkar är numera utbytta mot dubbla fliströjor och värmeljus. Vi fryser. Huset blir svinkallt på kvällar och nätter så man får klä på sig när man kommer in och ta av sig lite när man går ut, dagtid alltså. För när solen är framme kan det bli uppåt en +20 grader men sen…brrrr.

DSC_70005.jpg

Men sjörundan är härlig nu, speciellt på morgonen. Frisk och krispig luft och spegelblank sjö. Alltid en skön start på dagen.

DSC_70003.jpg

Idag är det näst sista måndagen innan vi åker hem till Sverige. Några milstolpar kvar innan vi lämnar dock. På onsdag åker Wilmer på klassresa och är borta i tre dagar. Spännande!

grad.jpg

Sista veckan har vi stor graduation-ceremoni eftersom Wilmer nu lämnar elementary-school och börjar ”högstadiet” efter sommaren. Det är ett viktigt steg inom den amerikanska skolvärlden. Nu ska det tydligen bli ett betydligt tuffare studietempo och mer ansvar för eleverna. Vi hoppas att Wilmer är väl rustad för dessa kommande utmaningar.

Camera loves him – you know!

Ja, så säger fotografen iallafall och efter att ha sett några av bilderna idag så kan jag bara hålla med.

20110520_0514.JPG

Idag har vi varit på äventyr igen i Sao Paulo, staden som man liksom hatälskar. Hatar för all trafik och kaos och älskar för att man hinner se allt möjligt och omöjligt på en halv dag där. Det är som en gigantisk cirkus alltihop. Anledningen till dagens besök var Wilmers fotografering för sin book hos modellagenturen som tagit oss under sina vingar. Inte mindre än fyra personer var i dag fullt sysselsatta med Wilmers styling, klädbyten och fotografering.

20110520_0516.JPG

Wilmer var ett superproffs och agerade som han aldrig gjort annat. Sedan är ju människorna på agenturen väldigt proffsiga och trevliga också.

20110520_0520.JPG

Lite stadsmiljö utomhus. Ljuset var perfekt.

20110520_0524.JPG

Åsså lite surftema i studion. Wilmers hår var sprejat och uppsatt med hårspännen och på bilderna såg det helt saltstänkt och snyggt ut.

20110520_0525.JPG

Glada efter dagens hårda jobb. Ja, nu ska 200 bilder bli 35 och sedan är det bara att vänta och se om det blir några uppdrag för vår lille linslus. Superkul hade vi idag iallafall. Väl värt all restid och alla trafikköer.

Sjunde dagen!

katt.jpg

I dagarna sju har nu jag och Wilmer bidat vår tid i sjukstugan. Dengu-feber skall vara i högst tio dagar så vi har börjat att räkna ner. Idag är det dags för det, förhoppningsvis, sista läkarbesöket och det slutgiltiga dengufeber-provet. Dessa sju dagar har varit ganska jobbiga, inte MINST för Wilmer som varit väldigt sjuk, men å andra sidan har han sovit bort oceaner av tid. Annars har vi tröstat oss med;

about.jpg

Feelgood-rullen ”About a boy” och den lite mer hårdnackade;

town.jpg

”The Town” för att kittla nerverna lite.

Åsså har vi sett på en massa skräp från svensk tv, men även ”Uppdrag Granskning” och ”Dokument Utifrån” för att upprätthålla den intellektuella nivån. Wilmer har i stort sett levt på vatten och jag har av leda konstant småätit saker såsom; nutella, en och annan skinksmörgås samt en del annat helt onödigt och ej kostcirkelrelevanta livsmedel.

nutella.jpg

Till mitt försvar får tilläggas att jag hasat mig ner till gymet på kvällen när Fredrik kommit hem från jobbet för att förhindra att mitt blod helt skulle koagulera i venerna.

löp.jpg

Så nu hoppas vi på en snar bättring så att vi kan återgå till våra normala liv. Det ska bli skönt!

Dengufeber!

Visst låter det otäckt? Men det är inte så farligt som det låter.

Efter två dagar med mycket hög feber (över 40 grader) åkte vi med Wilmer till doktorn i morse. Vid första sjukhuset visade det sig att de inte accepterade vår försäkring och eftersom tillståndet inte direkt var livshotande letade vi oss fram till ett som gjorde det. Där blev det provtagning och ganska mycket väntan.

20110430_0511.JPG

Efter ett par timmar konstaterade läkaren att provtagningen tyder på dengufeber men vi ska tillbaka på måndag för ytterligare ett prov som ska bekräfta detta.

mygga.jpg

Vi blev väl inte direkt superförvånade eftersom Dengu ”går” här och sjukdomen faktiskt har ökat i Brasilien de senaste åren. Fredriks lärare i portugisiska hade det för ett par veckor sedan och var rejält medtagen, men för de flesta människor yttrar det sig som en ganska vanlig influensa med hög feber. Det går över på cirka en vecka. Det smittar inte från människa till människa utan överförs via blod; det vill säga myggor. Eftersom dengufeber har en inkubationstid på cirka tio dagar är vi lite inne på att Wilmer kanske har fått det när vi var i Rio, då vi bodde på en ö med stilla vatten runt om oss. Det sägs vara där dengusmittade myggor trivs allra bäst. Och blev vi myggbitna där på ön. Oh ja!

20110424_0351.JPG

Men som sagt; det säkra svaret får vi på måndag. Under tiden sörplar lilleman alvedon var fjärde timme, dricker en massa, försöker äta och vilar. Han är rejält trött och hängig. Tjockaste mysoverallen är på med fliströja och filt på det. Det är cirka +25 grader ute.

feber.jpg 201104301441.jpg

Sjukdomsinformation om denguefeber

Denguefeber, eller enbart dengue, är en influensaliknande febersjukdom. Den orsakas av ett virus som sprids via myggor och rapporteras från de flesta länder i tropikerna, såväl från Afrika och Asien som från Mellan- och Sydamerika. Sjukdomen är en vektorburen zoonos, d.v.s. en sjukdom som kan överföras mellan djur och människa. Dengue är inte helt ovanlig hos hemvändande svenskar. Varje år anmäls 30 till 60 fall, men då många av de smittade är ute på långresor (”ryggsäcksfolket”) är det säkert många fler svenskar som drabbas av sjukdomen.