cars

Svart blir grön

Då välkomnar vi ”Jungle Joe”, vår uppgraderade Maxi.

En Maxi

DSC_0027

 

BMWn är nu utbytt mot en Maxi, eller helt Enkelt Mini Countryman som den egentligen heter. En Stor Diseldriven Mini som kan ta familj och packning från A till B.

DSC_0029 DSC_0028

DSC_0030 DSC_0031

Ordningen återställd

Av praktiska skäl behöver vi två bilar i vår familj.

Men vi valde inte vår andra bil av praktiska skäl 🙂

DSC00737.JPG

DSC00736.JPG

DSC00738.JPG

Samma modell och färg som förra gången men under huven är det stor skillnad 🙂

Bilbesiktning

Väldigt ordnat och enkelt

image

BMW 1:a till salu

Den har bara varit med oss sedan 2009 och har rullat drygt 8000 mil sedan födseln 2006 (den levde livet som tjänstebil i Småland innan vi träffades). Det är en BMW 130i, riktigt rolig och bekväm att köra med sin 264 hästars sexa (körkortsgränsen passeras enkelt).

Som ni ser så har även den sportchassi och är stylad med M-kitt. Nästan nya sommar däck och vinterdäck som inte gått många mil på 17” aluminiumfälgar. Bra stereo. Skön klimatanläggning. Automatväxlad med paddlar på ratten, skinklädsel, sportstolar.

Naturligtvis servad och besiktigad som den skall. Vi har inte kört så många mil under tiden vi ägt den då vi delvis varit utomlands och den då stått garagerad i ett varmgarage.

P6120006

P6120001 P6120005

P6120009 P6120013

Varför hör du inte av dig och bestämmer när du vill provköra?

Det värmer med Polo

Volkswagen_Polo_Classic.jpgÅ då menar jag inte med klädesplagget…

Jag har ju en liten Polo som tjänstebil och det är helt tydligt att tysk kvalité inte sträcker sig hela vägen över Atlanten, Jag har på 6 månader nu varit med bilen på service tre gånger då saker som gummibussningar i framvagn, bensinlockslås, backluckelås, elektroniken i startlåset och lite annat smått och gott har gått sönder, å det på en 3 år gammal bil…

Å nu senast upplyste dom mig att det strax är dags för oljeservice, så historien verkar inte sluta här…

Så mitt tipps är; köp inte en Polo om du inte tycker om att jogga fram och tillbaks till bilverkstaden för åka blir det inte mycket av.

Jag bygger inte bara Lego

Sitter på ”andra sidan” i ett hotellrum efter lite shopping och Lunch. Är med andra ord på plats i Campinas, Brasilien där jag börjat jobba med Lego som Wilmer säger (Delvis sant då vi faktiskt gör en liten rolig demonstrations prototyp med hjälp av lite lego, lovar återkomma om den).

Egentligen jobbar jag ju med Data. Eller åtminstone så jobbar min grupp här med att konstruera verktyg (i datorn) som underlättar för Sony Ericsson när vi tar fram telefoner samt program som man kan installera i telefonen (TrackID har kanske några av er sett).

Så jag har hittat en liten plats inne hos Venturus (företaget som vi använder oss av här) där jag installerat mig med min dator, måste piffa lite i ”Dilbert rummet”.

DSC00593.jpg DSC00595.jpg DSC00590.jpg  

Som ni kan se så har Carl som var här tidigare snitslat banan så att man lättare hittar in i rätt ”låda”

Kontoret ligges strax utanför centrum så man får hålla tillgodo med den interna restaurangen som kanske inte är så rolig men som har bra mat för ett bra pris.

DSC00591.jpg

Ständigt på den Brasilianska menyn är riset och de bruna bönorna, har i och för sig aldrig sett en buffé utan kött heller.

Alternativt att man tar bilen så finns det en hel del närliggande bra restauranger så som den enkla men bra fiske restaurangen som vi var på i Fredas (eller snarare fiske stället som kan fixa mat om man beställer)

DSC00600.jpg

Åka och åka föresten, bilar här är ju ett kapitel för sig! Det är ju så otroligt dyrt, du får inte enklaste Fiat för det du betalar för en bättre BMW i Sverige. Så denna gång har jag i alla fall tagit steget från den en (1.0) liters Volkswagen Gol som vi hade förra gången (alltså en Golf som inte bara krympt i tvätten en gång utan åtskilliga) till en Chevrolet, inte för att det flashiga namnet hjälper, en Opel är alltid en Opel 🙁 men här har dom bemödat sig att installera en motor i alla fall.

DSC00592.jpg

Har idag varit runt på två av de större shoppingcentren här och hittat nya skor men inte jeans, så jakten fortsätter. Och så en riktigt bra Sashimi/Sushi lunch förståss.

DSC00603.jpg DSC00605.jpg

Så länge vi inte fått till permanent boende utan tvingas bo på hotel så blir ju helgerna lite trista och man måste hela tiden ta sig iväg på aktiviteter, men det hoppas jag att vi snart kan råda bot på. Hotellet Vitoria är för övrigt helt ok och det ligger i en av de lugnare områdena i centrum (Cambui) så det är lätt att promenera till lite shoppar, restauranger och pubar. Men ett hotell är ju alltid ett hotell och det är ju så underbart att ha sina egna saker.

DSC00602.jpg

Tekniknördens under…

P8100001

P8100001 (2)Har nu lyckats ruska lite mer liv i den lilla Minin.

Med en dator och en liten Bluefin har Minin hokus pokus fått flera hästar under huven, 35% ökning märks vill jag lova!

Cars – Mini

Mini 2008 004

Mini02 ikgkg

The cutest one, and a cab 🙂

Cars – Honda

In Japan we had a small simple car, a Honda

Honda 1