resa

En lång dag idag!

Då så börjar denna resa vara inne på sitt avslut. Idag vaknade jag i Sao Paulo och imorgon somnar jag i Malmö, däremellan blir det lite jobb, mycket flyg och resa samt att träffa familjen förstås.

DSC_0609

Det är ju roligt att resa men bäst är det då familjen är med och inte som nu när man får längta efter dom. Roligt att återse Brasilien, trafiken i Sao Paulo kanske inte tillhör favoriterna men pulsen, människorna, klimatet och de underbara stränderna gör det definitivt!

 

Det blev som jag trott en väldigt hektisk resa på dryga 2 800 mil, men den har varit bra, vi har fått mycket gjort och nästan allt är på rätt spår 🙂 Nu väntar en lång actionlista samt allt jobb därhemma som legat och väntat på mig, men det fixar vi på måndag…

Ibland får man känslan av att vara på fel ställe

Idag fick jag verkligen den känslan, den där krypande känslan av att något är fel, ska jag verkligen vara här? Den där känslan av att jag nog egentligen hör hemma på ett annat ställe.

 

Tanken den bara föll över mig och när jag funderar på det lite djupare så är jag nog på fel ställe, Malmö är ju en så underbar stad, inte så långt till släkt och vänner, helt underbar att promenera genom en sommardag och stanna till på lilla torg. Nära naturen och praktisk och bra att leva i. Men nu finns det ju flyg, sommaren infaller i bästa fall bara någon dag där i Juli, det mesta man har är svensk sommar och skånsk vinter, hur kul är det egentligen.

DSC_0568

En stad som Fortaleza är ju så härlig, det händer mer än i typ hela Sverige (faktum är att det nästan är lika många invånare som i Sverige), en promenad på kvällen i början av Februari är inte så tokig…

DSC_0578

Tar man bilen i fyrtiofem minuter kommer du ut på en enkel landsbygd där sanddynorna letar sig ned i Atlanten och råkar du göra det mitt i vintern så är medeltemperaturen typ 5 grader kallare än på sommaren så man behöver aldrig fundera direkt på klädesval. Man byter helt enkelt cykel och dubbdäck mot surfingbräda och beachbuggy. På något sätt känns det verkligen lockande.

DSC_0597

DSC_0593

DSC_0585

DSC_0586

Både min kropp, mitt hjärta och min hjärna säger helt enkelt till mig att visserligen är Malmö min favoritstad i Sverige men varför skall man begränsa sig om man nu kan få något bättre? Men men, snart är jag hemma igen och då faller man in i den vanliga lunken, eller??

Kärt återseende

Det var roligt att igår få komma tillbaks till Brasiliens huvudstad efter nästan 14 år och 2 månader. Centrum har inte ändrat sig mycket men det har växt mycket runtom.

 

brasilia

 

Denna gång var det möte med Ministério da Ciência, Tecnologia e Inovação om Sony Mobilies utvecklingsaktiviteter i Brasilen, mycket bra och trevligt, även om nu politik inte alltid går hand i hand med innovation och agilt arbetssätt. Till min förvåning var det bara 18 grader varmt och lite mulet.

 

Förra gången mins jag mycket väl, närmare 45 grader och svetten späddes på av nervositeten. Men det gick mycket bra då också, då Anna och jag gifte oss på den svenska ambassaden. Konstaterar också att vi faktiskt firar 15 år i år 🙂 tiden går fort när man har roligt.

Då var det dags igen!

brazil

 

Det blir på nytt en resa till Brasilien, intensivare än vanligt så i bästa fall blir det lite sand under fötterna på söndagen.

 

Jag skall beta av fyra storstäder och en himla massa möten på knappt två veckor, så det blir dryga 550 mil i bara resor… och då menar jag i Brasilien, resan fram och tillbaks på nästan total 2200 mil är inte inräknad.

 

Så se upp Sao Paulo, Campinas, Brasilia och Fortaleza nu är jag på väg.

Nu börjar vinterlovet :-)

sommarlov.gifSå nu sätter vi fart mot midsommarfirande i Skåne, taxin är snart här och sedan bara två flyg…

Vi hoppas se er alla väldigt snart i Sverige.

Höst möter vår

Ännu en snabbresa till Lund för mig, hoppas på att möta den skånska våren nu när hösten börjar komma i Campinas.

Raps.jpg

En massa jobb på Sony Mobile, träffa en och annan kompis samt ta med hem lite Kalles, OnePiece och annat till Anna och Wilmer som kan värma i höstkylan.

Mot kusten :-)

Nu har vi långhelg och tar en liten biltur ut till kusten.

maresias2.jpg

Vi har hittat en tillsynes trevlig liten pousada som vi tar in på ett par nätter och så hoppas vi på riktigt bra väder så att det kan bli dopp i både hav och pol.

Hej då – älskade Fortaleza

Tråkigt att lämna dig, jag hoppas att vi ses snart igen. Du som ger mig bruna ben, fint hår och frid i sinnet (utan inbördes rangordning).

 

Vi har badat, solat, ätit, druckit milkshakes och caipirinhias, sprungit, gått, borstat sand till förbannelse, åkt till stan, förlustat oss och fått magsjukan from hell (men det var en parentes).

 

Vi har pratat med brassarna, stukat våra tungor med portugisiskan och våra öron med den fortaleziska dialekten. Wilmer och jag har blivit bästis med en kvinnlig bankdirektör från huvudstaden Brasilia som jobbar så mycket att hon med jämna mellanrum måste åka hit och ANDAS. Hon åker hit ganska ofta. Hon heter Agda och är helt underbar och vi har suttit många timmar i varsin hängmatta och andats.

 

Å vi har lyssnat på nattregnen varje natt och varje morgon förfasat oss över de gråa molnen och sagt att idag – idag är det kört. Men aldrig har du svikt oss, älskade Fortaleza, lagom tills vi svalt den sista kaffeslurken har solen alltid kommit fram och värmt oss hela dagen lång.

DSC 0045

Vi vet inte riktigt hur framtiden ser ut (vem vet det?), men oavsett vad som händer så hoppas vi att vi snart får komma tillbaka hit igen.

DSC 0057

Nu håller vi tummarna för dig, Fortaleza – att du får ordning på alla vägbyggen inför fotbolls-VM. Tack för allt!

Vi njuter…

Wilmers och min mysvecka och Fredriks arbetsvecka har börjat. Vi är tillbaka på vårt favoritställe i Fortaleza och det är sig likt. Hotellet är ett ganska enkelt men mysigt ställe där det härskar ett stort lugn och där man alltid hör ljudet av havets vågor.

DSC00404DSC00405

På den här sidan av hotellet befinner vi oss bara när vi ska gå de cirka fem minuterna till lill-affären för att lite inköp.

DSC00409

På kvällen är det buffé på hotellet som gäller. Här ute finns i stort sett ingenting så vi har halvpension. Mysigt och bekvämt.

DSC00424

Fredrik har hunnit med en del bad…

DSC00428

Det här är min utsikt den här veckan – fast utan Fredriks fötter eftersom han är på jobbet;)

Jobb och nöje

Då var vi på resandefot igen, dags för en liten resa till Fortaleza uppe i norra Brasilien, mycket fint och härligt. Wilmer har höstlov så då får vi hitta på något hela familjen.

Det blir en vecka av jobb och nöje, dessvärre drog jag nitlotten som vanligt och det är jag som får jobba medan Wilmer och Anna tar hand om nöjet…

33964_fortaleza_fortaleza.jpg

Så jag far till kontoret och dom till stranden 🙁