mat

Brasiliansk fredags fika

Bättre än bullar…

image

image

Jag bygger inte bara Lego

Sitter på ”andra sidan” i ett hotellrum efter lite shopping och Lunch. Är med andra ord på plats i Campinas, Brasilien där jag börjat jobba med Lego som Wilmer säger (Delvis sant då vi faktiskt gör en liten rolig demonstrations prototyp med hjälp av lite lego, lovar återkomma om den).

Egentligen jobbar jag ju med Data. Eller åtminstone så jobbar min grupp här med att konstruera verktyg (i datorn) som underlättar för Sony Ericsson när vi tar fram telefoner samt program som man kan installera i telefonen (TrackID har kanske några av er sett).

Så jag har hittat en liten plats inne hos Venturus (företaget som vi använder oss av här) där jag installerat mig med min dator, måste piffa lite i ”Dilbert rummet”.

DSC00593.jpg DSC00595.jpg DSC00590.jpg  

Som ni kan se så har Carl som var här tidigare snitslat banan så att man lättare hittar in i rätt ”låda”

Kontoret ligges strax utanför centrum så man får hålla tillgodo med den interna restaurangen som kanske inte är så rolig men som har bra mat för ett bra pris.

DSC00591.jpg

Ständigt på den Brasilianska menyn är riset och de bruna bönorna, har i och för sig aldrig sett en buffé utan kött heller.

Alternativt att man tar bilen så finns det en hel del närliggande bra restauranger så som den enkla men bra fiske restaurangen som vi var på i Fredas (eller snarare fiske stället som kan fixa mat om man beställer)

DSC00600.jpg

Åka och åka föresten, bilar här är ju ett kapitel för sig! Det är ju så otroligt dyrt, du får inte enklaste Fiat för det du betalar för en bättre BMW i Sverige. Så denna gång har jag i alla fall tagit steget från den en (1.0) liters Volkswagen Gol som vi hade förra gången (alltså en Golf som inte bara krympt i tvätten en gång utan åtskilliga) till en Chevrolet, inte för att det flashiga namnet hjälper, en Opel är alltid en Opel 🙁 men här har dom bemödat sig att installera en motor i alla fall.

DSC00592.jpg

Har idag varit runt på två av de större shoppingcentren här och hittat nya skor men inte jeans, så jakten fortsätter. Och så en riktigt bra Sashimi/Sushi lunch förståss.

DSC00603.jpg DSC00605.jpg

Så länge vi inte fått till permanent boende utan tvingas bo på hotel så blir ju helgerna lite trista och man måste hela tiden ta sig iväg på aktiviteter, men det hoppas jag att vi snart kan råda bot på. Hotellet Vitoria är för övrigt helt ok och det ligger i en av de lugnare områdena i centrum (Cambui) så det är lätt att promenera till lite shoppar, restauranger och pubar. Men ett hotell är ju alltid ett hotell och det är ju så underbart att ha sina egna saker.

DSC00602.jpg

Stekt strömming


Sista grillningen?


Örtmarinerat lamm på grillen. Till det parmesanslungade tagliatelle, rött vin och ljus på borden.
Vad ska man annars göra en alldeles vanlig onsdagskväll i oktober?

196 gram icke viktväktardiet

Precis så mycket är det i Ikeas standardvinglas när man fyller det till 2/3, idag med ett ekologiskt rött vin.Fredag med andra ord.

Matextra

P2100002

– Finns det något godare än stekt kycklinglever med bacon-lök-äppel-röra?

– Nej.