teknik

När återvinningen funnit sin överman…

Är det inte fantastiskt vilka volymer papper och plast vi först släpar hem och sedan släpar till återvinning. Vist vi får motion men är det så sunt? Har nu tagit steget till det digitala pappret, så nu blir det inte fler böcker för min del.

Å det är faktiskt precis som reklamen säger, det är som att läsa på ett vanligt papper, inte alls någon datorskärms känsla.

164600.jpg

Denna lilla praktiska pryl rymmer drygt 13 000 böcker, det motsvarar ca 5 800 kilo papper. Å när jag läst dom så laddar jag bara ned ytterligare böcker. Ja den behövs laddas men det fina med den är att den bara tar ström när man byter sida så den klarar ungefär en månad på en laddning. Detta är vad jag kallar miljömedvetenhet 🙂

Två nördar i en taxi

Mikael Christersson och jag åkte med hotellets shuttle till kontoret i Taipei denna morgon och vi kunde inte låta bli att testa bilens (BMW 535L) inbyggda WiFi, första gången jag sett det.

DSC_0021.JPG screenshot_2011-10-18_0843.png

Sitter fast i nätet

Vår internetleverantör har sina egna regler och processer.

Vi valde 5Mb internet och bas-TV när vi hoppade på deras erbjudande då priserna på högre hastighet är astronomiska och detta gav oss obegränsad nedladdning. I förrgår försvann liksom vårt internet, det gick från svagt rinnande till knappt droppande. Samma problem som vi hade i våras då jag genom att byta MAC-adress fick det att fungera igen (alltså den adress som vårt modem identifierar sig med).

Logotype

Men det visar sig vara ett nytt problem denna gång, de har helt enkelt ändrat vårt abonnemang till ett begränsat abonnemang så vi har laddat ned för mycket och är därför begränsade.

Tack snälla NET för att ni ändrar utan att berätta

Så nu är vi tvungna att byta abonnemang igen, dessbättre till ett bättre och billigare så allt är inte negativt 🙂 men det kunde kanske hanterats bättre!?

Det värmer med Polo

Volkswagen_Polo_Classic.jpgÅ då menar jag inte med klädesplagget…

Jag har ju en liten Polo som tjänstebil och det är helt tydligt att tysk kvalité inte sträcker sig hela vägen över Atlanten, Jag har på 6 månader nu varit med bilen på service tre gånger då saker som gummibussningar i framvagn, bensinlockslås, backluckelås, elektroniken i startlåset och lite annat smått och gott har gått sönder, å det på en 3 år gammal bil…

Å nu senast upplyste dom mig att det strax är dags för oljeservice, så historien verkar inte sluta här…

Så mitt tipps är; köp inte en Polo om du inte tycker om att jogga fram och tillbaks till bilverkstaden för åka blir det inte mycket av.

Blogga lätt

Är du trött på bloggarnas egna interface på webben eller vill skriva dina bloggar offline så finns det jätte många program som kan hjälpa dig.

Windows_Live_Writer_logo.pngMin absoluta favorit är gratisprogrammet Windows Live Writer som är enkelt att använda för att skriva och lägga in bilder samt tydligt visar hur ditt blogg inlägg kommer att se ut när det väl är publicerat, det finns även en mängd extra funktionalitet att ladda ned om man känner för det. Detta finns att ladda ned hos Microsoft och det är lätt att installera, dock bara om du har PC.

ecto-for-mac-os.png

För MAC användare är det mest likvärdiga Ecto, inte lika bra men det duger. Det hittar du att ladda ned hos Illuminex och dessvärre inte helt gratis.

Socialite

Socialite.jpgHittade en applikation för Mac (Socialite) som jag föll för direkt, nej det var inte bara för ikonen.

Det är ett enkelt och bra program som samlar ihop alla dina nyheter, bloggar samt sociala nätverk på ett ställe, du ser allt som hänt på ett ställe och klickar sedan bara på det du vill titta mer på så studsar du dit, helt enkelt aldrig mer något klickande mellan alla sidor man vill läsa.

Vi har tappat kontakten med NET…

eller är det bara så att det är språkproblem. De senaste dagarna har vårt bredband förvandlats till en väldigt tunn sytråd. Efter många försök till kommunikation med NET (vår bredbandsleverantör) har vi även fått hem tekniker men föga hjälper det, säkerligen på grund av att vi inte pratar Portugisiska men också på grund av kompetens.

Har på logiskt sätt försökt visa vad problemet är och var felet antagligen ligger men… den enda förklaringen verkar vara att vi bor i ett stort varmt och fuktigt land (har ni hört den förrut??)

Så snart bredbandet är igång kommer mer spännande information om hur vi löste detta och för oss tekniknördar lovar jag en detaljerad beskrivning av DHCP/routing problemet….

Tiden den går!

Det var idag exakt 5 år sedan som denna (we)blog skapades (från mobilen med ett litet kort på utsikten från Kontoret i Lund).

Tiden går så fort men man hinner så mycket och denna blog är verkligen ett exempel på det!

I alla fall: grattis bloggen!

Oss nördars dröm

Lite längtar man ju!

Legolek

Lovade att återkomma med lego projektet! Det bidde en liten robot som man styr från en Sony Ericsson X10 mini (styra och skjuta genom att luta telefonen åt det håll roboten skall köra samt trycka på avskjutningsknappen i displayen), sedan håller roboten en likadan mobiltelefon i handen och filmar det man skjuter på, bilden från den telefonen skickas i realtid till en Sony TV.

DSC00006.jpg

Detta finns nu att leka med i vissa butiker i Brasilien.